Tenant improvement SRF

Meret Oppenheim Hochhaus, Basel

The project involves the area UG, ground floor to 3rd floor in the new Meret Oppenheim high-rise building of the SBB, on the site of the SBB Basel station.


Radio and radio play studios, offices as well as meeting and conference rooms were built here on an area of approx. 7,900 m2. The project took into account the needs of both the SBB as building constructor and the SRF as user.

The heating, ventilation, refrigeration, sanitary, sprinkler and electrical systems, including instrumentation and control and the spatial and technical coordination, were handled.

Around 320 employees will produce and distribute SRF programming in the areas of culture, science and religion in Basel at the newly created competence center.

Schweizer Radio und Fernsehen SRF, Zürich

Diener & Diener Architekten, Basel

2017 - 2019

Electrical installations,
Heating, ventilation, air-conditioning, refrigeration,
Sanitary installations, sprinkler systems

BACK TO OVERVIEW

Your contact person

Andreas Schmid
Head of Building services Basel
+41 61 367 94 70 | YW5kcmVhcy5zY2htaWRAZ3J1bmVyLmNo

Gruner Gruneko AG
St. Jakobs-Strasse 199
CH-4020 Basel

References on the subject

Energy center and parking garage
Total refurbishment and extension
Bürgerspital Bern
New building and extension